Forskningsfond undersøges

Vil have gennemgået salget af Cheminova

Medarbejderne hos sprøjtemiddelproducenten Cheminova i Harboøre har hyret et advokatfirma til at gennemgå salget af Cheminova.

Medarbejderne vil have sikkerhed for, at Aarhus Universitets Forskningsfonds salg af virksomheden er lovligt.

Tilbage i september blev det offentliggjort, at Aarhus Universitets Forskningsfond havde solgt Cheminova til det amerikanske kemiselskab FMC Corporation for 8,5 milliarder kroner.

Forskningsfonden fik tilbage i 1944 overdraget virksomheden af Cheminovas grundlægger Gunnar Andreasen.

Se også: Cheminova solgt

Nu rejser medarbejderne tvivl om, hvorvidt Aarhus Universitets forskningsfond, der er hovedaktionærer i selskabet, har ret til at sælge Cheminova.

- Vi har hyret en advokat til at rådgive os. Der er nogle ting, der ser mærkelige ud. Det er tankevækkende, at Gunnar Andreasen havde sikret sin virksomhed mod videresalg, og at fonden nu får lov til at sælge den, fortæller fællestillidsmand hos Cheminova Gunnar Andersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I morgen mødes aktionærerne til generalforsamling, hvor det forventes, at salget af Cheminova endeligt bliver godkendt. Og selvom medarbejdernes advokatundersøgelse ikke nødvendigvis har en effekt på beslutningen, er det stadig væsentligt, mener fællestillidsmanden.

- Vi vil gerne have forholdene undersøgt, så vi efterfølgende kan sige, at tingene er blevet gennemgået. Så er der ikke nogen, der kan komme efterfølgende, og spørge hvorfor vi ikke gjorde noget, fortæller Gunnar Andersen.