Forskning i udvandring

Amerikansk universitet, der udnævnte kronprinsen til æresdoktor, bliver én af aktørerne i nyt forskningsprojekt, som styres fra Århus.

Universitetet Dana College i Nebraska, der i går udnævnte kronprins Frederik til æresdoktor, bliver én af aktørerne i et nyt forskningsprojekt om den danske udvandring til USA.

Universitetet blev grundlagt af danske udvandrere, og det rummer et værdifuldt arkiv om den danske tilstedeværelse i de midtvestlige stater.

I en pressemeddelelse oplyser Aarhus Universitet, at projektet udføres af et tværfagligt netværk med deltagelse af 13 danske, skandinaviske og amerikanske eksperter. Projektets leder er lektor Michael Böss fra Institut for Sprog, Litteratur og Kultur på Aarhus Universitet.

- Projektet vil kaste nyt lys over historien om den danske udvandring til Nordamerika. Det vil fokusere på, hvordan udvandrerne fortsatte deres liv som danskere, selv om de blev
amerikanske patrioter. De levede så at sige i to verdener på én gang, siger Michael Böss.

Forskergruppen mødes første gang ved et åbent seminar på Aarhus Universitet den 17. maj. Næste seminar holdes på Dana College i Nebraska.