- Forskerne er omhyggelige

Se, hvad regionen mener om misbrug

01:29

1 af 2

Ni forskere og læger skal sammenlagt betale 250.000 kroner tilbage til Region Midtjylland.

Det kom frem på et pressemøde i Viborg i dag.

Sagen omhandler snyd med forskningsmidler, der angiveligt skulle være blevet brugt på blandt andet dyre hotelovernatninger og restaurantregninger. En af de involverede forskere og læger er en læge fra Aarhus.

Misbruget er blevet opdaget, efter at Region Midtjyllands interne kontrol har gennemgået knap 250.000 posteringer i perioden 2009 til 2013.

LÆS OGSÅ: Læger misbrugte for 250.000 kr.

Til TV 2 | ØSTJYLLAND fortæller regionsformand Bent Hansen (S), at misbruget af forskningsmidlerne er ærgerlige, men at der generelt er styr på de i alt 600-700 millioner kroner, som bliver uddelt hvert år:

- Der skal være orden i tingene, og det har forskerne i 99,9 procent af tilfældene, og de 0,1 procent, som ikke er, skal vi selvfølgelig fange, siger Bent Hansen til TV 2 | ØSTJYLLAND og forklarer:

- Der har selvfølgelig ikke været kontrol med hvert eneste bilag. Forskerne er generelt meget omhyggelige, og de sager, der er fundet, ligger for de fleste heldigvis længere tilbage end 2012.

En enkelt forsker er blevet bortvist og politianmeldt på baggrund af sagenl, fordi han ikke ville medvirke til at få belyst sagen.

Der vil nu blive rejst et krav om tilbagebetaling af de misbrugte midler.

Se et interview med regionsformand Bent Hansen øverst på siden.