Forsker: Det er godt for butikker

Lagersalg er en måde at tjene penge på

01:35

1 af 2

Selvom varerne bliver solgt med rabatter på 50 procent, er der gode penge at tjene for butikkerne i Oddder.

Det fortæller fremtidsforsker Jesper Bo Jensen, som mener, at weekendens MegaOutlet i Odder kan være en god forretning for byens butiksdrivende.

Se: By vil bremse butiksdøden

De billige varer er nemlig restpartier, som butikkerne i nogle tilfælde ville brænde inde med eller være nødt til at sælge videre til spotpris:

- Så får de selv en stor part af fortjenesten, som er tilbage, i stedet for, at skulle skippe det af til nogen, som sælger det til et andet land. De tjener penge på det, og det er en god ting, siger Jesper Bo Thomsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Omkring 12.000 besøgende har i denne weekend været forbi MegaOutlet i Odder. Det skyldes ifølge fremtidsforskeren, at butikkerne har formået at skabe en event, som folk taler om.

Den slags begivenheder er der brug for, hvis de mindre byer skal konkurrere med blandt andet weekendåbent i større byer som Aarhus:

- Det er jo tydeligt, at de også trækker andre til, end bare dem i Odder - også fra Aarhus og de tilstødende kommuner. På en måde er det svaret på, hvad de kan gøre, når Aarhus og gågademiljøet eller centrene har åben hver eneste weekend, siger Jesper Bo Thomsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hør mere om, hvorfor butikkerne kan tjene penge på lagersalg øverst i artiklen.