Fornyet optimisme i Tirstrup: Nyt selskab satser østjysk

Bunden er nået, mener Aarhus Lufthavn, efter at charterselskab har valgt at flyve passagerer fra Tirstrup

02:27

1 af 2

Der er fornyet optimisme i Aarhus Lufthavn, efter at et nyt charterselskab har valgt at satse på Østjylland.

Lørdag meldte rejsekoncernen NG Travel Group ud, at selskabet Beach Tours snart vil flyve chartergæster sydpå fra Aarhus Lufthavn.

Den østjyske lufthavn har længe haft svært ved at konkurrere med særligt lufthavnene i Billund og Aalborg. Nyheden om Beach Tours' snarlige ankomst har dog givet fornyet optimisme i Tirstrup:

- Alt nyt er positivt. Det er med til at skabe en positiv spiral i stedet for den negative spiral, vi har befundet os i længe, siger direktør i Aarhus Lufthavn Peter Høgsberg til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Lufthavn efter skidt 2015: Bunden er nået

Den gode nyhed kommer efter et skidt år, hvor Aarhus Lufthavn for fjerde år i træk tabte passagerer.

Lufthavnen på Djursland havde 365.000 rejsende i 2015. Det er en tilbagegang på 38,2 procent i forhold til 2011.

Lufthavnsdirektør Peter Høgsberg er dog sikker på, at det nu går fremad, og at flere passagerer i de kommende år vil rejse til og fra Aarhus Lufthavn.

- Jeg tror på, at vi har set bunden nu. Den plan, vi arbejder ud fra, har vi fulgt meget godt. Den siger også, at vi gerne skal til at se nogle flere fly ind. Det er heldigvis også nogle indikationer, der peger på, at det er den retning, det kommer til at gå.

Planer om ny placering

En række erhvervsdrivende og flere politikere har argumenteret for, at Aarhus Lufthavn skulle flyttes til en mere central placering i Østjylland.

Senere i år bliver det formentlig afgjort, om der skal arbejdes videre med planerne - eller om de skal droppes.

Aarhus Lufthavn vil have flere ruter

Ifølge Peter Høgsberg vil det gavne Aarhus Lufthavn, hvis der kommer en afklaring på diskussionen, og at lufthavnens placering derefter ligger fast.

- En afklaring vil betyde, at vi med nogle ret klare signaler kan gå ud og sige til luftfartsselskaberne, at vi også forventer, at den bliver liggende i fremtiden.

I tv-indslaget øverst i artiklen kan du se mere om den fornyede optimisme i Aarhus Lufthavn.