Formel 1-biler invaderer Aarhus

11 specielle racerbiler indtager byen

Foto: Ford

Classic Race Aarhus sætter "Smilets By" på den anden ende, når den anden udgave af gadeløbet rundt om Mindeparken køres den 13.-15. maj. Hovedattraktionen bliver nemlig et felt af 11 historiske Formel 1-racere, der spænder tre årtier.

Formel 1-feltet ved Classic Race Aarhus tæller 11 biler, der dækker en periode, hvor Formel 1-sporten gik fra at være en nichesport for de indviede til at blive en verdensomspændende sport, der vises live på TV i mere end 100 lande.

Den ældste bil i feltet bliver en BRM fra 1970, der er forsynet med en V12-motor, som yder godt 450 hestekræfter. Nyeste bil er den Williams med 750 hestekræfter fra 1996, som Damon Hill brugte til at vinde tre Grand Prixer med. Men der er flere af bilerne i feltet ved Classic Race Aarhus, der har haft berømte chauffører.

Hele to af bilerne er således blev kørt af Michel Schumacher - Formel 1-sportens mest succesfulde kører. Det er biler fra henholdsvis 1992 og 1993, hvor tyskeren vandt sine første sejre for Benetton, inden han året efter tog det første af sine i alt syv verdensmesterskaber.