Formand har mistet gnisten

Forlader tillidsposter og sælger gården

I fem år har Finn Pedersen repræsenteret landmændene fra Mariager i nord til Vejle Fjord i syd. Samtidig har han drevet et meget stort landbrug med 10.000 slagtesvin. Men nu har han fået nok. Derfor trækker han sig fra alt organisatorisk arbejde, og sætter gården til salg.

- Jeg har opnået alt det jeg gerne vil med mit landbrug. Engang pløjede jeg gennem lokalavisen for at finde nyt jord i området, så jeg kunne udvide mit landbrug. Men nu har jeg nået alt det, jeg gerne vil. Så jeg kan ikke længere finde gnisten i mit arbejde, siger Finn Pedersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Finn Pedersen har de seneste fem-seks år satset mere og mere på det organisatoriske arbejde i landbrugets organisationer. Han er blandt andet formand for Østjysk Landboforening og Region Midtjyllands repræsentant i primærbestyrelsen i Landbrug- og Fødevarer. Et arbejde har er blevet meget glad for. Men han mener ikke, at han kan fortsætte i sine tillidsposter, når han ikke længere er landmand.

- Det er en meget stor beslutning at forlade alle mine poster og det er ikke en beslutning, jeg har taget hen over natten. Men jeg vil gerne prøve noget nyt. Derfor afvikler jeg nu mit landbrug og håber at en ny dør åbner sig til et job, hvor jeg kan udleve min begejstring for organisatorisk arbejde, siger han.

Hvad det job præcis kan være, ved han ikke endnu.

- Inden jeg finder ud af det, skal jeg først have solgt min gård. Og når den dør er lukket helt, kan jeg åbne en ny, siger Finn Pedersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.