Forligspartier: Skolestrukturen ligger fast

V, DF og S afviser at rulle dele af skolestrukturen i Randers tilbage

Demonstration mod skolelukningerne i Randers Kommune.

Venstre, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti afviser Kasper Fuhr Christensens forslag om at rulle dele af skolestrukturen i Randers tilbage.

Kasper Fuhr Christensen, byrådsmedlem i Randers Kommune for Velfærdslisten, har været fremme med kritik af Randers Kommune og i særdeleshed af borgmester Claus Omann Jensen (V) i kølvandet på, at Social- og Indenrigsministeriet tidligere på ugen konkluderede, at det var forkert, at politikere udenfor forligsgruppen ikke fik lov at se oplysninger fra en PowerPoint-præsentation vist på et lukket møde i forligskredsen om skolestrukturen.

Læs også Løftet pegefinger til Randers Kommune i skolesag

I konklusionen fra ministeriet oplyses det, at udtalelsen fra ministeriet ikke har betydning for selve beslutningen om et nyt skoleforlig i Randers Kommune.

V: Politiske drillerier
- Social- og Indenrigsministeriet skriver tydeligt i sin udtalelse, at beslutningen om en ny skolestruktur står til troende. Derfor kan vi ikke se det som andet end politiske drillerier, når Kasper Fuhr Christensen stiller forslag om at rulle dele af skolestrukturen tilbage, siger byrådsmedlem Anders Buhl Christensen (V) fra Randers i en pressemeddelelse, som forligspartierne Venstre, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti har udsendt sammen.

Læs også Velfærdslisten: Borgmesteren bør gå af

- Børn, forældre og lærerne har brug har brug for ro og kontinuitet. Folkeskolerne i Randers er inde i en god udvikling – og pengene fra skolestrukturen er blevet på skoleområdet, siger Torben Hansen (S).

Forslaget fra Kasper Fuhr Christensen skal politikerne i Randers forholde sig til på byrådsmødet den 5. september.