Forlig redder rådgivning til voldtægtsofre

Center for Voldtægtsofre i Århus er taget af Region Midtjyllands spareplan. Voldtægtsramte er igen sikret psykologhjælp.

Den psykosociale opfølgning ved Center for Voldtægtsofre, Århus Universitetshospital, var truet af lukning som følge af den regionale sparekniv, der skulle svinges over sygehusene.

På centret i Århus vurderede man inden nattens forlig, at en eventuel lukning af den psykologiske rådgivning ville betyde en decideret lukning at stedet.

Derfor var der stor glæde i Århus, da regionspolitikerne natten til tirsdag fandt frem til et forlig, som ikke vedrører centret.

- Vi har stor trang til at takke til alle dem, der har støttet os. Vi er overvældede af den store opbakning, vi har fået fra samarbejdspartnere, politikere og borgere. Over 12.000 personer har skrevet under på, at de mener, at voldtægtsramte skal prioriteres. Det er vi - og ikke mindst vore klienter - meget berørte og taknemmelige over, siger centrets ledende psykolog Anja Hareskov Jensen.

Hvilke sygehuse og afdelinger, der er blevet ramt af sparekniven kan ses i regionens forlig, som du kan læse ved at klikke på linket i boksen til højre på siden.

Se desuden mere om forliget i aftenens udsendelse fra klokken 19.30.