Forlig modtages positivt i Randers

Forliget for FOA's ansatte i regionen er godt, og medlemmerne bør stemme for, mener FOA i Randers.

Mandag morgen trak FOA-medlemmer på landets sygehuse og andre regionale arbejdspladser igen i arbejdstøjet efter mere end en måneds strejke.

Der blev indgået forlig mellem regionerne og FOA i fredags, og det forlig er et meget tilfredsstillende resultat, mener FOA i Randers, som derfor anbefaler et klart ja, når medlemmerne skal stemme.

- Vores forhandlere med formand Dennis Kristensen i spidsen har fået så godt et resultat hjem, som det var muligt med den tydelige statslige styring, regionerne lider under, siger Inge-Lise Christensen, der er næstformand i FOA Randers.

Næstformanden mener også, at der skal stemmes ja af en anden og meget vigtig grund:

- Vi har en klar fornemmelse af, at et regeringsindgreb nærmer sig, og det vil næppe være til FOA-medlemmernes fordel. Derfor er det langt bedre at give medlemmerne chancen for at tage stilling til forliget, end det er at fratage dem muligheden for at stemme og så få et ringere resultat ved et regeringsindgreb, siger Inge-Lise Christensen.

Med forliget kan de regionalt ansatte se frem til lønstigning på 13,4 procent over de næste tre år.

Hos FOA Randers skal 732 regionalt ansatte medlemmer deltage i afstemningen, og man forventer, at resultatet kan offentliggøres den 6. juni.