Forlag i kamp med Morrissey

Sangeren trækker sin bog tilbage

02:33

Foto: IrisKawling, Wikipedia

1 af 2

Den engelske sanger Morrissey er berømt for sin musikalske karriere og berygtet for at gå sine helt egne veje. Det har det aarhusianske forlag Klim nu mærket. De har en aftale om at udgive den danske oversættelse af sangerens selvbiografi. Men nu kæmper Morrissey imod, at bogen bliver oversat til andre sprog.

- Jeg kunne godt tænke mig at få den ud. Det er en bog, folk gerne vil læse, og han er bare interessant, siger Camilla Søndergaard fra Forlaget Klim til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Forlaget Klim har lang erfaring med at udgive musikbiografier. Derfor slog de også til, da Morrissey sidste år udgav sin selvbiografi på engelsk. Aftalen faldt også hurtigt på plads med sangerens agentur. Men da kontrakten skulle underskrives, hørte Klim ikke mere fra englænderen.

- Vi har ventet i næsten et halvt år på at få kontrakten tilbage, siger Camilla Søndergaard.

Overvejer retssag

I april skrev Morrissey på sin hjemmeside, at han ikke vil have bogen udkommer på andre sprog end engelsk. Dermed står Klim med en aftale om en bog, forfatteren ikke ønsker udgivet.

- Vi ved ikke, hvad det her ender med. Bogen er blevet oversat, så enten udgiver vi den eller også må Morrisseys agentur betale vores udgifter, siger Camilla Søndergaard.

Klim håber på en afklaring af sagen i det nye år.

Du kan se mere om sagen i indslaget øverst på siden.