Forlader SF i protest

Vred på partikolleger på Christiansborg

En af de absolutte topfigurer i randrusiansk lokalpolitik, SF'eren Kasper Fuhr Christensen, har meldt sig af sit parti.

Udmeldelsen af SF sker i protest mod den nedskæringskurs, regeringspartiet ifølge Kasper Fuhr Christensen fører.

- Som en del af regeringen er SF slået ind på en nedskæringskurs, hvor velfærden er under angreb. Det vil jeg ikke være en del af, siger han i en pressemeddelelse til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Jeg har været glad for det lokale samarbejde med SF. At jeg forlader SF, handler alene om, at jeg ikke vil være med til at blåstemple de store forringelser af velfærden, som regeringen har gang i. Da skatteminister Holger K. Nielsen sagde, at SF ikke vil slås for en længere dagpengeperiode, blev det klart for mig, at jeg ikke længere kunne forsvare at være medlem af SF.

Formand ville eksludere Kasper Fuhr

Kasper Fuhr Christensen er trods sine kun 24 år formand for  teknik- og miljøudvalget i Randers Kommune.

Tidligere i dag, lørdag, fortalte formanden for SF i Randers, Alice Mølbæk, til TV 2 | ØSTJYLLAND, at hun ønskede at eksludere Kasper Fuhr Christensen fra SF.

Dette ønske skyldtes, at Kasper Fuhr Christensen ved det kommende kommunalvalg angiveligt ønskede at stille op på en anden liste, Velfærdslisten.

Med Kasper Fuhr Christensens udmelding af partiet, kommer en ekslusion ikke på tale.

Kasper Fuhr Christensen blev valgt ind i byrådet ved det seneste kommunalvalg i november 2009. Han har endnu ikke besluttet, hvordan han på sigt fortsætter sin politiske karriere.

- Det betyder, at jeg bliver løsgænger. Hvad der så sker, må fremtiden vise. Lige nu ligger der ingen konkrete planer, siger han.