Forlader forhandlingerne

V, K og Enhedslisten smækker med døren

Efter en lang aften og nat på Aarhus Rådhus har flere partier besluttet sig for at forlade forhandlingerne om næste års budget.

Således er de Konservative, Venstre og Enhedslisten alle gået hjem uden at kunne blive enige med de øvrige partier om et forlig.

Se: Derfor gik Enhedslisten

- Vi vil på ingen måde acceptere, at det efter nattens forhandlinger skal være dyrere at være aarhusianer. Vi gik derfor til forhandlingerne med det ønske, at ejendomsbeskatningen ikke skulle stige, at udeserveringsafgiften skulle afskaffes, og at vi skulle have gang i en gældsafvikling, siger politisk ordfører for de Konservative Niels Christian Selchau-Mark i en pressemeddelelse.

Også Venstre har forladt forhandlingerne, fordi de efter eget udsagn ikke vil acceptere, at det skal være dyrere at være aarhusianer.

Se: Forhandler om budget

- Her til aften har det vist sig, at flertallet vil noget andet. Det betyder, at væksten fortsat er gået i stå - og oveni det, så bliver kommende generationer dybt forgældet, og det vil vi ikke sætte vores underskrift på, siger partiets borgmesterkandidat, Bünyamin Simsek.

Efter at V, K og Enhedslisten forlod forhandlingerne, lykkedes det S, SF, de Radikale, Dansk Folkeparti samt løsgængerne Henrik Vestergaard og Lars Skov at indgå et forlig.