Forgiftet af sodabomber

Syvårig dreng indlagt med indre skader

Der kan være tale om drengestreger, da to syvårige drenge i Risskov ved Aarhus torsdag drak kaustisk soda fra en kakaoflaske på sportspladsen ved Strandskolen på Nellikevej i Risskov, oplyser Østjyllands Politi.

Den ene dreng er fredag eftermiddag fortsat indlagt, og politiet advarer mod såkaldte kaustiske sodabomber i området. Drengene fandt torsdag eftermiddag en kakaoflaske med en ukendt væske på sportspladsen ved Strandskolen.

- De havde begge drukket af flasken, hvorefter de begge følte ubehag, og der blev derfor tilkaldt en ambulance, siger politikommissær Mogens Brøndum til Ritzau. 

Indlagt med indre skader

Politiet blev alarmeret klokken 13.53 torsdag, og ingen af drengene har været i livsfare.

- Den ene af drengene er udskrevet fredag, mens den anden fortsat er indlagt med indre skader. Han er dog ikke i livsfare og vil blive udskrevet i løbet af de kommende dage, fortæller politikommissæren.

Bombelignende eksplosion

Flasken har været til undersøgelse, og den har vist, at indholdet var kaustisk soda. Et stof der ved sammenblanding med andre let tilgængelige stoffer kan lave en bombelignende eksplosion.

Politiet skal nu finde ud af, om der kan være tale om en kaustisk sodabombe.

- Hvis det er drenge, som har ville lave en kaustisk sodabombe, der ikke er eksploderet, så må vi på det kraftigste advare mod flasker i området, og det undersøger vi nærmere nu, siger Mogens Brøndum.