Forfatterpar udgiver krimi

Står foran et stort gennembrud

01:43 Luk video

Da intet dansk forlag ville udgive forfatterparret Kenneth Degnbol og Dagmar Winthers debutkrimi "Forkynderen", var gode råd dyre.

De to forfattere der skriver under pseudonymet Sander Jakobsen sendte derfor deres manuskript til det engelske forlag Little, Brown and Company der blandt andet har udgivet J.K. Rowlings første roman for voksne.

Det engelske forlag var vilde med de to østjyske forfatteres debutkrimi, og til næste år udkommer den blandt andet i England.

- Vi rammer jo ned i en bølge, hvor serier som "Forbrydelsen" og "Borgen" er meget populære i England. Så der er meget opmærksomhed omkring det nordiske, og det er også, hvad vi tror de kan lide ved vores bog, at den foregår i et landsbymiljø, siger Kenneth Degnbol fra Hornslet til Go' Aften Østjylland.

Klik på videoen øverst og få svaret på hvorfor "Forkynderen" alligevel udkommer i Danmark allerede nu på fredag d. 1. november.

Du kan se hele interviewet i Go' Aften Østjylland kl. 18.15 og 21.30.

Her fortæller Kenneth Degnbol og Dagmar Winther, hvordan det helt konkret gik til, at det engelske forlag Little, Brown and Company fik øjnene op for de to østjyske krimiforfattere.