Forening samler folk om fortællinger - menneske til menneske

Siden 1992 har Randers Fortællerne fortalt historier - og mange lytter med

02:20

VIDEO: Her kan du komme med til historie-aften med Randers Fortællerne.

- Vi fortæller historier helt sådan menneske til menneske, siger Lisbeth Nielsen fra Randers Fortællerne.

Selvom vi er storforbrugere af streaming, podcasts og lydbøger, holder Randers Fortællerne fast i den mundtlige fortælling. Og den levende historiefortæller af kød og blod trækker faktisk fulde huse.

- Hvis du hører en podcast, er du jo bare dig selv, men her er du sammen med andre om en oplevelse, og det er noget helt andet.

Gitte Angelsø, pensionist fra Randers

- Det er rigtig hyggeligt arrangement med nogle sjove og gode fortællinger, siger Gitte Angelsø, der var med til fortælle-arrangement på Hotel Randers.

Der bliver lyttet godt med til fortælle-arrangementet på Hotel Randers.

Historier siden 1992

Randers Fortællernes historie går helt tilbage til 1992. Under Randers Ugen dengang var der fortællefestival i byen, og det inspirerede nogle af tilhørerne til at stifte foreningen Randers Fortællerne, som har fortalt historier lige siden. 

Læs også BR vender tilbage til Østjylland

Og det er alle mulige slags historier, der bliver fortalt. Alt fra erindringer, græsk mytologi til eventyr fra ind- og udland.

- Jeg tror måske, at vi bare har lyst til at gå tilbage til urmennesket og være tæt på hinanden, lytte til historier og spændende fortællinger, siger Lisbeth Nielsen.

Lisbeth Nielsen en af syv fortællere i Randers Fortællerne.

Sammen om fortællingerne

Men hvorfor ikke bare sætte en podcast på og nyde en fortælling hjemme i sin egen stue?

- Hvis du hører en podcast, er du jo bare dig selv, men her er du sammen med andre om en oplevelse, og det er noget helt andet, siger Gitte Angelsø.

Læs også Buschauffør anholdt i stor politiaktion ved togstation

Og hun er tilsyneladende langt fra den eneste, der har det sådan.

- Vi oplever, at der kommer flere og flere publikummer. Vi har selvfølgelig et stampublikum, men der kommer mange nye til også, siger Lisbeth Nielsen.