Fordobling af økologi i Silkeborg

Børnene spiser mere og mere økologisk mad

Gitte Jensen (t.v.) og Kirsten Thomsen arbejder begge i køkkenet på daginstitutionen Granly.

Børnene i Silkeborg Kommune får serveret mere og mere økologisk mad.

I Silkeborg har man i 2014 haft fokus på at øge andelen af økologiske råvare i køkkenet. Og det er lykkedes.

I sommeren 2013 lå andelen af økologisk mad i daginstitutionerne i Silkeborg Kommune på 15,7 procent. Nu er det tal 30 procent.

Et af de steder, som er med til at hive tallet op, er daginstitutionen Granly i Silkeborg.

Her består 62 procent af den mad, som forlader køkkenet, af økologiske råvare, hvor det tidligere har været 32 procent. Og det er uden at ændre i budgettet.

- Vi har ikke revolutioneret vores køkken. Vi har fokus på det, når vi handler, og vi forsøger ikke at købe for meget ind, men børnene skal selvfølgelig være mætte, siger Gitte Jensen, der er kostansvarlig i daginstitutionen Granly, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hun har et budget på 7,5 kroner per barn per dag, hvorfor det kræver planlægning at få råd til så stor en andel økologi.

- Vi har mere fokus på sæsonen og de forskellige råvarer, som er til rådighed. På den måde lærer vi også de store børn om, hvilke grøntsager, som kommer hvornår, siger Gitte Jensen, der næsten udelukkende har fået positiv respons fra forældrene.

- Vi har stort set kun fået positiv respons. Det er ikke alle, som synes, at økologi er vigtigt, men alle har bakket op om det, siger Gitte Jensen.

Hun tror ikke, at hun med det nuværende budget kan øge andelen af økologi yderligere.

- Det tror jeg ikke, men jeg stræber efter det. Det er en god udfordring, siger Gitte Jensen.