Forberedt på nedrykning

De fleste Randers FC-spillere må gå ned i løn, hvis klubben rykker ned

Det er afgørelsens time i Superligaen, når sidste spillerunde bliver afviklet på søndag. Fire klubber kan fortsat rykke ned i 1.  division - deriblandt Randers.

Det drejer sig om Esbjerg, Randers FC, Lyngby og AaB, hvoraf to rykker ned. Ingen af klubberne ønsker at snakke så meget om udsigten til at spille 1. division, men hovedparten har allerede rustet sig til en tur ned i den næstbedste række.

I Randers FC har direktør Jacob Nielsen taget højde for en eventuel nedrykning.

- Hvis vi redder os, er det status quo, men vi kører med to budgetter. Vi har tilpasset vores økonomi, så der også er en del spillere, der går ned i løn, hvis vi skulle rykke ned.

- Det er skrevet ind i langt de fleste spilleres kontrakter. Men det er selvfølgelig ikke nok til at dække de mistede tv-indtægter, siger Jacob Nielsen.

Randers-direktøren regner med, klubben mister 10-11 millioner kroner i mistede tv-indtægter, og det vil sammen med tabte sponsorindtægter og faldende tilskuertal kunne mærkes økonomisk.

- Jeg har da et håb om, at sponsorerne vil fortsætte. I de største aftaler har vi det også sådan, at i det første år i 1.  division, der betaler de det samme som i Superligaen. Derefter falder det.

- Men der er ingen spillere, der bare kan smutte eller rive kontrakten over. De følger alle sammen med ned i 1. division, understreger Jacob Nielsen.

Esbjerg
Også i Esbjerg har kuglerammen været fremme, og selv om fokus er på at klare frisag i sidste øjeblik, så har direktør Niels Erik Søndergaard erkendt alvoren.

- På tv-delen ligger den altafgørende forskel. Der er stor økonomisk forskel. Det kommer også an på, hvor godt vi har fat i vores sponsorer og tilskuere.

- Men jeg fornemmer, at loyaliteten og opbakningen er stor i Esbjerg. Vi har haft over 21.000 tilskuere til vores sidste to kampe. Så er jeg er fortrøstningsfuld i forhold til, at vi nok skal komme tilbage igen, hvis vi rykker ned, siger Niels Erik Søndergaard.

AaB
For AaB-direktør Lynge Jakobsen har det været den vanskeligste periode i hans tid som sportsdirektør, men han nægter i modsætning til kollegerne at tale om konsekvenserne af en eventuel nedrykning.

- Det har hele tiden været et tabu for os. Det var det også, da der var 12 kampe tilbage. Så lang tid vi spiller om det, og så lang tid vi selv er i stand til at afgøre tingene, vil vi ikke snakke nedrykning.

- Vi vil først forholde os til det, når det er overstået. Det vil også være spild af tid at bruge kræfter på det, når det ikke er os, der rykker ned, siger Lynge Jakobsen med en drilsk tone. 

Lyngby
Lyngbys direktør Birgit Aaby har budgetteret med en nedrykning, så det vil ikke være fatalt for oprykkernes økonomiske situation at tage elevatorturen ned.

- Vi er i den situation, at vi slet ikke havde regnet med at ligge så godt, som vi gør nu. Så vi har budgetteret med at rykke ned og har kun ni spillere, hvis kontrakter ikke udløber til sommer.

- Vi er den klub, der har det laveste budget i hele Superligaen, så vi vidste godt, det ville blive svært. Vores målsætning var, at vi ikke ville give et underskud. Vi vil ikke gå på kompromis med at tjene penge. Så vil vi hellere rykke ned, forklarer Aaby.