Forårets første AGF-sejr

På fjerdepladsen efter udesejr over FC Midtjylland

Det er sjældent, det udvikler sig til en fest, når AGF kommer på besøg på de danske superligastadions.

Mandag aften blev normalt hjemmestærke FC Midtjylland det seneste hold i rækken, der måtte bøje sig for aarhusianernes kløgt og evne til at organisere sig til et godt resultat, da AGF rejste hjem fra Herning med en 2-0-sejr efter en chancefattig forestilling.

Det var ren gift for midtjyderne, da Søren Larsen lavede kampens første mål efter et kvarters spil, da han fik skrabet bolden i mål efter noget flagrende målmandsspil af hjemmeholdets keeper, Jonas Lössl.

For FC Midtjylland har både sprælske og hurtige folk, men de kræver plads til at folde sig ud, og plads er ikke noget, der bliver ruttet med, når AGF's veltjente veteraner stiller sig op i kæderne og lukker en kamp ned.

Målet var Søren Larsens syvende i denne sæson og det fjerde mod FC Midtjylland, men ellers havde den tidligere landsholdsangriber det svært som eneangriber med langt til de støttende holdkammerater, der mest koncentrerede sig om de defensive pligter.

Tre offensive FCM-udskiftninger
FC Midtjyllands træner, Glen Riddersholm, fornemmede hurtigt, i hvilken retning tingene gik og foretog tre offensive udskiftninger - den første allerede efter en halv time - men trods hårdt arbejde og stor iver tilspillede hans hold sig knap nok en åben målchance.

I stedet var det en af AGF's indbyttede folk, Osama Akharraz, der endegyldigt slukkede lyset for midtjyderne, da han udnyttede et sjældent modangreb til at øge stillingen til 2-0.

Som tilfældet også var for to uger siden i Brøndby, gav AGF en opvisning i, hvordan man kringler en vanskelig opgave på udebane, og viste at det ikke er tilfældigt, at holdet kun har lukket ni mål ind i 12 kampe på fremmed græs i denne sæson.

Med forårets første sejr avancerer aarhusianerne til Superligaens fjerdeplads foran netop FC Midtjylland og med blot et point op til tredjeplacerede Horsens.

Se højdepunkter fra kampen på tv2sport.dk

auh

playNy covid-bemanding betyder aflyste operationer

COVID-19 corona test forum horsens

Se tallene: Så mange nye er smittede i din kommune

AUH Danmarks bedste

play Universitetshospital opgraderer: Fast bemanding til covid-patienter

Coronatest Region Midt 20.08.2020

Corona-opdatering: 1603 nye smittede med coronavirus

efterlysning_roveri_randers (1)

15-årig overfaldet: Nu efterlyser politiet mistænkt for røveri

Retten i Aarhus

26-årig fængslet for overfald på svenskere foran legeland