Foråret bliver forsinket

'Chillfaktor' på op til minus 20 grader

Det har natten til søndag sneet flere steder i det sydlige Danmark, og i det sydøstlige Danmark vil snevejret fortsætte i løbet af dagen. Visse steder er der faldet omkring fem centimeter sne, lyder det fra DMI, der også kan fortælle, at vi går en kold uge i møde.

- Vi kan se på vores webcams i det sydlige Danmark, at der er faldet betydelige mængder sne i løbet af lørdag aften og natten til søndag. Der er vel cirka kommet omkring fem centimeter og dermed selvfølgelig risiko for større snedriver på grund af snefygning, siger Jesper Eriksen, vagthavende meteorolog hos DMI, til Berlingske Nyhedsbureau.

Han fortæller, at snevejret vil aftage i løbet af søndag eftermiddag og aftage søndag aften.

- Søndag er det egentlig allermest Bornholm, der får meget sne, men det sydlige Kattegat samt Djursland vil måske også få nogle snebyger, lyder det fra Jesper Eriksen.

Sneen eller den kraftige blæst har imidlertid ikke gjort meget væsen af sig, når man spørger både Dansk Autohjælp og Falck. Her melder man om en »almindelig« søndag nat.

- Vi er ikke synderligt ramt. Kun en enkelt er kørt fast i sneen ude ved Gedser Fyr, men det kan selvfølgelig godt give mere travlhed, når folk vågner op og skal ud at køre. Det vil dog aldrig blive helt kaotisk på en søndag. Havde det været en mandag, hvor folk skal på arbejde, ville vi have haft mere travlt, siger Ellen Trolle, vagtcentralchef hos Dansk Autohjælp, til Berlingske Nyhedsbureau.

Selv om sneen vil aftage søndag aften, skal man imidlertid ikke komme i forårshumør for tidligt. Alene blæsten vil medføre nærmest antarktiske associationer søndagen ud, og den kommende uge står også i frostens tegn.

- Søndag bliver den såkaldte 'chillfaktor' -20 grader, så det vil føles virkelig koldt. Vinden aftager natten til mandag, men til gengæld vil temperaturen så falde til mellem fem og otte graders frost. Det bliver generelt frost- og tørvejr i næste uge, men især onsdag og natten til torsdag vil store dele af Jylland få snevejr, siger Jesper Eriksen fra DMI.