Forår på vandet

Unge sejlere samlet til årets første kapsejlads

01:54

1 af 2

På årets første forårsdag blev årets første kapsejlads i dag afholdt på Aarhus Bugten.

Sejladsen hedder "Ice Cup 2014", selvom der ikke var meget is på vandet eller kolde vinde.

I år deltager der omkring 140 unge fra både Danmark, Tyskland og resten af Skandinavien. Det er en fordobling i antallet af unge deltagere siden sidste år - til stor glæde for arrangørerne i Kaløvig Bådelaug:

- For os er det næsten et succeskriterium, at der kommer så mange, fordi vi investerer i, at de skal have det hyggeligt. Sejladsen er med til at gøre dem dygtigere, men også at fastholde dem i sporten, siger Michael Vogelius, ungdomsformand i Kaløvig Bådelaug, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

En stor del af deltagerne er ungdoms-, talent- og elitesejlere fra Dansk Sejlunion, som bruger sejladsen som træning forud for sæsonen.

- For nogle af dem er det lidt ligesom, når køerne bliver sendt på græs om foråret. Det er noget, man ser frem til og stille og rolig er det blevet en tradition. En begivenhed, hvor man ved, der samles mange, og hvor man kan sejle kapsejlads for første gang i år, siger Michael Vogelius til TV 2 | ØSTJYLLAND.

En af dem, som i dag skulle prøve at tøjle vindene var 12-årige Johannes Birkholm fra Kaløvig Bådelaug. Det var anden gang, han skulle deltage i et kapsejlads:

- Jeg har glædet mig rigtig meget, fordi det er fedt at sejle. Sidste år, da jeg startede, synes jeg, det var lidt skræmmende, hvis man skulle ud i hård vind. Det er der heldigvis ikke i år, fortæller han.

Efter et par timer på Aarhus Bugten har deltagerne mulighed for at varme i kroppen ved at hoppe i et brændefyret badekar.

Se et tv-indslag fra sejladsen på bugten øverst i artiklen.