Forældre: "Støtten er væltet ind"

Stor opbakning til børn i specialskoler

1.000 underskrifter på bare én uge. Så mange underskrifter har forældre i Syddjurs Kommune samlet ind i kampen for at beholde deres børn i specialskole.

Forældrene protesterer mod planlagte besparelser på specialskoleområdet, og derfor har de med gruppen "Forældre til specialbørn på Djursland" startet en større underskriftsindsamling.

Årsagen er, at byrådet har besluttet at hjemtage 20 børn fra specialskoler i nabokommunerne, og forældrene  frygter, at deres børn i fremtiden får langt dårligere hjælp og undervisning end tidligere.

Med 1.000 underskrifter på bare én uge oplever gruppen af forældre dog en enorm opbakning, fortæller Tina og Malte Trold Kirkegaard fra Hornslet:

- Støtten er væltet ind fra hele landet, men langt hovedparten af underskrifterne kommer fra djurslandsområdet.Vi er meget taknemmelige for den store opbakning, der har været til sagen, fortæller de. 

Gruppen "Forældre til specialbørn på Djursland"planlægger nu at overrække underskrifterne direkte til Familie- og Institutionsudvalget (FI-udvalget) i protest med de planlagte besparelser.