Forældre raser over bemanding i børnehave: Alt for få hænder

Der er alt for få varme hænder i børnehaven Regnbuen i Grenaa, mener forældrene. Nu har de muligvis haft held til at råbe politikerne op

01:52

Bemandingen i børnehaven Regnbuen i Grenaa er til tider under al kritik, mener forældrene. De kritiserer politikerne for ikke at sætte nok ressourcer af, og måske bliver deres bønner nu hørt.

I vores familie har vi taget den ret store beslutning, at Mads kun er her fra 9 til ca. 14.30, hvor der stort set er fuld bemanding

Rikke Brun Warming, mor til Mads

- Problemet er jo, at der generelt er for få hænder til at passe alle de små mennesker, som render rundt herinde, siger far til børnene Holger og Gustav, Jimmy Sørensen.

Læs også Forældre vil have begrænset børnenes middagslur

Ifølge ham er der ofte i flere timer ad gangen kun én ansat til at passe 25 børn. Det har fået andre forældre til at tage drastiske beslutninger i forhold til deres børns gang i børnehaven.

- I vores familie har vi taget den ret store beslutning, at Mads kun er her fra 9 til ca. 14.30, hvor der stort set er fuld bemanding. Vi oplever, at han er pludret og har svært ved at finde ro, hvis han er her længere, siger mor til Mads, Rikke Brun Warming.

Kan blive tabt i systemet
Begge forældre fortæller, at det kan være en barsk oplevelse at aflevere deres børn i Regnbuen, fordi de frygter for konsekvenserne.

- Jeg er utrolig bange for, at mange af de her børn bliver tabt i systemet. Det er utrolig vigtigt, at de i de tidlige år føler tryghed og bliver set, og det kan de ikke altid blive herinde, siger Rikke Brun Warming og fortsætter:

- Der kan være en bombe ved det her, for hvor længe kan pædagogerne, som gør et stort stykke arbejde, blive ved?

Læs også Børnehave har erstattet hegn med gule streger

I Norddjurs Kommune er der afsat seks mio. kr. færre end lignende kommuner, og derfor er politikerne da også villige til at kigge på området. På et udvalgsmøde senere onsdag skal det besluttes, om der skal afsættes flere ressourcer til børneområdet.

- Det hænger jo sammen i forhold til økonomi, og vi har mange prioriteringer. Det her har vi så måske ikke gjort godt nok, men det er første gang, vi for alvor får voldsom kritik, siger byrådsmedlem i Norddjurs Kommune, Tom Bytoft Hansen (S).

OPDATERET: På onsdagens udvalgsmøde i Norddjurs besluttede politikerne ifølge Tom Bytoft Hansen at anbefale resten af byrådet, at man fordeler pengene til daginstitutionerne på en ny måde. Det vil betyde, at man stiller de mindre institutioner bedre end i dag.

Samtidig lægger udvalget op til, at der overordnet set skal bruges flere penge på området, hvilket kan sikre bedre normering i institutionerne.

Det er nu op til kommunalbestyrelsen at træffe den endelige beslutning.

Du kan se hele indslaget fra Grenaa og børnehaven øverst i artiklen.