Forældre og personale i dyb frustration over totalt nedslidt skole

I ti år har skolens personale og forældre bedt om forandringer, men intet er sket. Nu viser det sig, at pengene faktisk er bevilget, men aldrig er blevet brugt

For fem år siden blev overskuddet fra salget af to skoler i Aarhus Kommune så afsat til at renovere Stensagerskolen, men undersøgelser viste, at det ikke kunne betale sig.

For 11. år i træk får Stensagerskolen i Aarhus ikke den ombygning eller flytning, som den har hårdt brug for. På skolen går specialbørn som er meget udadreagerende og derfor er også de fysiske rammer utrolig vigtige.

Nu vil politikerne i Aarhus udsætte renoveringen endnu en gang og det vækker stor bekymring på skolen og blandt forældrene. 

Læs også Dårligt indeklima skal øverst på skoleskemaet

- Det er så frusterende, og vi kæmper hele tiden for at holde det nogenlunde, så vi kan være her. Det er trætte bygninger. De er totalt utidssvarende pædagogisk, og det giver mange arbejdsmiljømæssige udfordringer, siger skoleleder på Stensagerskolen, Susanne Vestergaard Hjermitslev, til TV2 ØSTJYLLAND.

Tusind gange om året har Stensagerskolen indberetninger om vold.

Det er så frusterende, og vi kæmper hele tiden for at holde det nogenlunde, så vi kan være her. Det er trætte bygninger. De er totalt utidssvarende pædagogisk.

Susanne Vestergaard Hjermitslev, skoleleder

Skolen er specialskole for blandt andet børn med forskellige grader af ADHD, men den er aldrig blevet indrettet fysisk til at håndtere børnene. I ti år har skolens personale og forældre bedt om forandringer, men intet er sket. Nu viser det sig, at pengene faktisk er bevilget, men aldrig er blevet brugt.

For fem år siden blev overskuddet fra salget af to skoler i Aarhus Kommune så afsat til at renovere Stensagerskolen, men undersøgelser viste, at det ikke kunne betale sig. 

Beslutning udsat til 2018

Onsdag var der Børn og Unge-udvalgsmøde i, hvor punktet var på dagsordenen.

Jeg tror, at når beslutningsgrundet er plads, så vil udvalget træffe den rigtige beslutning for børnene og deres forældre.

Bünyamin Simsek, rådmand for Børn og Unge

- Jeg tror, at når beslutningsgrundet er plads, så vil udvalget træffe den rigtige beslutning for børnene og deres forældre. Så jeg er fortrøstningsfuld, og jeg tror, at medlemmerne af udvalget vil overlevere deres holdninger og grundlag til de nye medlemmer, som udvalget består af fra det nye år, siger Bünyamin Simsek (V)

På udvalgsmødet besluttede politikerne ikke noget endeligt om, hvad man vil indstille til byrådet. Man valgte at lade beslutningsdelen gå videre til næste møde i udvalget, som finder sted i det nye år, hvor en ny konstituering træder i kraft.

Læs også Gennembrud for handicapkørslen: Det her er en stor sejr

- Jeg er godt tilfreds med mødet, selvom vi ikke kom frem til en indstilling, da folk viste god og oprigtig interesse for sagen. Der var nogle ting, som nogle gerne ville have mere belyst, inden de kunne træffe beslutning om, hvad der skal indstilles til byrådet, siger Bünyamin Simsek. 

Byrådet har sidste år afsat 33,8 millioner kroner og foreslår nu, at man rykker Stensagerskolen til Ellerkærskolen små fem kilometer væk.

02:08

Her kan du se TV2 ØSTJYLLANDs indsalg fra Stensagerskolen.

Luk video