Forældre klager over kommunen

Vil flytte handicap-børn fra deres skole

Forældre til de 10 handicappede børn har tidligere protesteret foran rådhuset i Syddjurs Kommune.

En forældregruppe på Djursland vil nu klage til Statsforvaltningen over Syddjurs Kommune. Kommunen har besluttet at flytte 10 handicappede børn fra en helhedsskole i Mørke til kommunens egen specialskole.

Det mener forældrene til børnene er et brud på loven. Det fortæller DR Østjylland.

- Der er paragraffer i blandt andet folkeskoleloven, som siger, at vores børn har ret til at fortsætte deres skoletid ud. Der er desuden ikke lavet en faglig vurdering, sådan som loven siger. Det er simpelthen økonomi, der styrer. Børn og forældre er heller ikke rigtig blevet hørt i sagen, siger Malte Trold Kirkegaard på vegne af forældregruppen.

Borgmester i Syddjurs Kommune, Claus Wistoft (V), mener dog hverken, at kommunen har brudt loven, eller at der har været noget i vejen med sagsforløbet.

Se: Protesterer over besparelser

- Det er vores opfattelse, at vi ikke bryder loven. Vi mener også, at der har været en fornuftig og god proces omkring sagen.

Borgmesteren siger, at forældrene har været indkaldt til samtale om sagen.Han tilføjer:

- Børnene er blevet vurderet, og vi har budgetmæssigt besluttet at tage nogle af de her tilbud hjem. Vi mener, at vi nu er istand til at give et ligeså godt tilbud til børnene, og vi mener, at vi er istand til at gøre det billigere selv, siger Claus Wistoft.

Men forældrene er altså langtfra tilfredse. Måske især fordi de mener, kommunens tilbud er ringere, end den skole, børnene går i nu, siger Malte Trold Kirkegaard til DR Østjylland.

Se: Vil flytte 20 børn

- Vi mener ikke, at kommunens egen specialskole er lige så godt et tilbud. Der er helt centrale ting, som mangler. Især det at der simpelthen ikke er et eftermiddagstilbud til børnene. Et sammenhængende specialpædagogisk tilbud.

Skoledagen på kommunens specialskole slutter klokken 14, fortæller han.

- I dag på helhedsskolen i Mørke har de flere timer mere, hvor de kan træne sociale og selvstændighedsmæssige færdigheder. Det er vigtigt og altafgørende for de her børn.