Forældre i influenzapanik

Flere børn undersøges for influenza A, og det giver pladsproblemer på Skejby Sygehus' Børneafdeling.

- Vi får indlagt en del børn med influenzasymptomer, hvor det største problem er, at forældrene er blevet ­bange for influenza. Men der er ­ingen grund til bekymring for ellers raske børn, der får influenza, siger overlæge Jens Erik Veirum ved Børneafdelingen til Århus
Stiftstidende.

Alle børn, der indlægges med ­feber af ukendte årsager, ­bliver isoleret, indtil de er raske nok til at blive udskrevet, ­eller til en pode-prøve viser, at barnet ikke har influenza A.

- Vi har hele tiden fire-fem børn i isolation, fordi de er under udredning for influenzasymptomer. Vi har haft frygteligt mange til ­udredning, men kun påvist to-tre med influenza A i det her forløb. Så det er kun en brøkdel af dem, vi under­søger, som reelt har in­fluenza, siger Jens Erik Veirum.

De mange udredninger presser børneafdelingens fem isolationspladser. Her skal der nemlig også være plads til børn med andre ­infektionssygdomme som hjernehindebetændelse.

- Hvis vi får mange flere ind, bliver vi nødt til at lukke et af vores afsnit, så vi kun har influenza-mistænkte børn i det afsnit, for at vi ikke får blandet dem med de kronisk syge børn, som er i
risikogrupperne, siger Jens Erik Veirum.