Forældre holdt børn fra stierne: Nu er knallerter beslaglagt

Otte formentlig ulovlige scootere og knallerter er blevet fjernet fra stierne i det vestlige Aarhus

Her ses politiet ved en tidligere aktion mod ulovlige knallerter i Randers. Arkiv

Chikanekørsel med knallerter og scootere har gennem en periode været et problem i det vestlige Aarhus. Derfor gik det lokale politi offensivt til værks søndag aften og mandag morgen for at få fjernet de generende køretøjer fra vejene og stisystemerne.

- Det her problem popper op, når det bliver godt vejr. Så skal de unge ud at vise sig, så vi er ikke ubekendt med det. I denne omgang beslaglagde vi søndag to knallerter og yderligere seks om mandagen, siger politikommissær hos Østjyllands Politi, Jens Espensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Alvorligt uheld: En person kørt ihjel på motorvejen

Politiets aktion kom på baggrund af flere henvendelser fra bekymrede borgere i området, som mente, at de unges kørsel var farlig og til gene for mange.

- Forældre turde ikke sende deres børn ud på stierne, så da vi fik beslaglagt køretøjer fik vi mange positive tilkendegivelser fra folk i området, fortæller Jens Espensen.

Læs også Taxakunde truede chauffør på livet og stak af fra regning

Anderledes utilfredse var de unge mennesker, hvis knallerter og scootere blev taget fra dem.

- Flere af mine kolleger blev mødt med ukvemsord og tilråb – sådan er retorikken ofte fra den gruppe af unge. De køretøjer, vi beslaglægger, er også oftest stjålne og kører for stærkt, siger politikommissæren.

Østjyllands Politi skal nu i gang med at kigge nærmere på de otte knallerter og scootere for at se, om de som forventet er stjålne og ulovlige.