Forældre: Det svækker skoler

kvindelige lærere betaler prisen

Der er ingen opbakning til regerings indgreb fra forældrene i Aarhus Kommune.

Til trods for at det er forældrene og deres børn, som i høj grad har betalt prisen for næsten en måneds lockout, så er formanden for foreningen af skolebestyrelser i Aarhus Kommune langt fra tilfreds:

- I fremtiden vil vi se en langt mere broget elevflok. Der vil være elever med alle typer udfordringer, som skal inkluderes i folkeskolen. Det kræver ikke mindre forberedelse, tværtimod, siger Elsebeth Pii Svane.

Hun er sikker på, at regeringens kommende heldagsskole skal betales med mindre forberedelsestid til lærerne.

- Så der er ingen tvivl om, at det alt i alt giver en ringere skole, siger Elsebeth Pii Svane.

Kvindelige lærere bliver taberne

Når lærerne fremover står uden en arbejdstidsaftale, der samlet definerer hvor mange timer, lærerne skal bruge på de enkelte opgaver, så bliver det i stedet op til hver enkelt lærer af forhandle med sin leder om timetal.

Og det forudser formanden kan give en kønslig slagside.

- Der er ingen tvivl om, at kvinder generelt ikke er gode til at forhandle. Det ser vi alle andre steder på arbejdsmarkedet. Og det vil de formentlig heller ikke være på skolerne. Så det bliver kvinderne, der kommer til at tage ekstra slæb og som ikke får lavet aftaler, der er dækkende for deres reelle timeforbrug. Det bliver de nedslidte af, siger Elsebeth Pii Svane.