Fond donerer en million kroner til madspildsbutik

Donationen gør, at butikken måske kan åbne tidligere end planlagt

Folkekirkens Nødhjælp har modtaget en donation på en million kroner fra Poul Due Jensens fond. Donationen skal bruges til en ny madspildsbutik i Aarhus ved navn Wefood.

 - Madspild er et emne, der interesserer mange danskere, og derfor skal endnu flere have mulighed for at handle i en Wefood-butik. Vi håber, at en butik i Aarhus er første skridt på vejen til at gøre Wefood landsdækkende, siger generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen, i en pressemeddelelse.

Folkekirkens Nødhjælp håber, at butikken kan åbne i Aarhus i starten af 2017. Der ligger allerede to Wefood butikker i København. 

Læs også Nyt projekt skal ruste studerende i kampen mod madspild

Der skal rekrutteres frivillige kræfter til butikken, og her vil man have stort fokus på at rekruttere handikappede, flygtninge og andre sårbare grupper.

-  Vi er glade for at kunne støtte kampen mod madspild, men fonden vil især gerne slå et slag for, at det bliver lettere for udsatte borgere at få en fod indenfor i fællesskabet. Derfor håber vi naturligvis, at århusianerne vil støtte op om initiativet og gøre Wefood Aarhus til et både miljømæssigt og socialt fyrtårn, udtaler Christian Hartvig, direktør i Poul Due Jensens Fond .

03:49

App'en 'Too good to go' sætter sultne kunder i forbindelse med restauranter med mad til overs

Luk video