Folkemøde: Vil have tre spor

Kommunerne i Business Region Aarhus kæmper for en udvidelse af E45 på Folkemødet på Bornholm

Østjyske borgmestre deltager på Folkemødet med E45-tatoveringer. Tatoveringerne kan dog vaskes af igen...

De 11 kommuner, der udgør Business Region Aarhus, drager sammen til Folkemøde på Bornholm for at sætte fokus på, at der skal tre spor på E35 Østjyske Motorvej.

- Jeg tror, alle kender til, at man sidder i kø på E45 - igen. Vores mål er at sikre, at en udvidelse af E45 også er på dagsordenen efter folketingsvalget, og at det kommer på finansloven, siger Peter Sørensen (S), der er borgmester i Horsens, i en pressemeddelelse.

For at sætte fokus på de trafikale problemer på E45 har borgmestrene arrangeret "E45 ræs" på en bane med både to og tre spor og forhindringer i form af lastbiler. Her kan man så dyste mod borgmestrene, der kæmper for de tre spor.

Se også: E45-udvidelse på vej

- Udbygningsbehovet er akut. På store dele af strækningen er der reelt ét slæbespor til lastbiler og ét farbart spor til biler. Og her går det langsomt. Det koster tid og tid er penge. Vi har simpelthen brug for tre spor, siger Peter Sørensen.

Ud over E45-ræset, har borgmestrene også sørget for, at de interesserede kan få en E45-tatovering, og så vil den såkaldte mentalist og tryllekunstner Mikkel Gundersen gøre sit for at indprente de fremmødte behovet for tre spor.

Business Region Aarhus består af ti østjyske kommuner samt Hedensted.