Folk strømmer til Silkeborg

Stor succes med Jorn og Picasso-udstilling

Aldrig har Museum Jorn i Silkeborg oplevet så stor succes med en udstilling, som museet lige nu oplever.

Museum Jorn åbnede den 7. september dørene op for udstillingen "Jorn <<< Picasso - Myter og møder".

Se: Picasso til Silkeborg

Her kan man opleve mødet mellem de kunstnere, og se, hvordan Asger Jorn har ladet sig inspirere af sit spanske idol.

Flere end 7.000 besøgende har indtil nu været forbi det silkeborgensiske museum.

- Jeg er positivt overrasket. Hele året er gået strygende, så vi troede at vi havde vænnet os til succes, og selvfølgelig havde vi planlagt med flere gæster når vi præsenterer Picasso, men slet ikke i dette omfang. Den første weekend var folk tiltrukket af nysgerrighed og de positive anmeldelser, anden weekend begyndte der at komme folk som havde fået den anbefalet af familie, venner, naboer og kollegaer. Og det fortsatte i tredje weekend. Alle vil opleve succesen, siger museumsdirektør Jacob Thage i en pressemeddelelse.

Dobbelt så godt som rekord

Ifølge museet er 7.000 besøgende dobbelt så mange, som museet oplevede, da de i marts måned havde en udstilling om COBRA-kunstnerne. Den udstilling var indtil da den mest succesfulde til dato.

Se: - En fantastisk udstilling

Museum Jorn fordobler nu succesen med Jorn og Picasso-udstillingen, og har derfor været nødt til at ansatte flere medarbejdere.

- Vi har fordoblet antallet af omvisere, fået flere kustoder til at tage imod gæsterne, flere i caféen og ansat en række sikkerhedsfolk til at tage vare på værkerne, siger kommunikationschef Lars Hamann til TV 2 | ØSTJYLLAND og tilføjer:

- September måned har været den bedste måned i museets historie - indtil nu.

Udstillingen kan opleves frem til den 8. december 2013.