Folk køber take-away-ænder: Vil slippe for svineriet

Restaurant Skovbakken i Randers oplever, at flere og flere køber ænder som take-away til juleaften

00:34

Mens mange bruger dagen i dag på at bekymre sig om, om sværene nu bliver sprøde, og om anden bliver saftig til det store julebord juleaften, så er der også nogle, der vælger en lidt nemmere løsning.

Restaurant Skovbakken i Randers tilbyder at lave ænder til juleaften som take-away, og det tilbud er der flere og flere, der vælger at tage imod.

Læs også Kendiskok roser kantine-projekt: Får helt gåsehud

- Jeg tror, at mange gerne vil slippe for svineriet derhjemme. Alle kan jo skrælle en kartoffel og brune den, så det får de ikke med her. Det er kun sovs, rødkål og selvfølgelig anden, så det er nemt at gå til, siger Claus Overgaard, der er køkkenchef hos restaurant Skovbakken.

Han fortsætter:

- Når de får maden hjem, kan de bare opbevare det på køl, og når de så skal have den om aftenen, skal de bare sætte den i ovnen i 20 minutter ved 185 grader. Og så er det klar.

I år har restauranten tilberedt omkring 150 ænder til take-away.

Undgå julestress

Der er nok at få sved på panden af her op til jul. Gaver, mad, familiebesøg og lignende er nok på manges to-do-lister. Og her i december føler hver femte dansker sig stresset, viser en Megafon-måling.

Læs også Julestress: Sådan undgår du at stresse over sprøde svær

Det er særligt unge mellem 18-29 år, der føler sig hårdt ramt. I undersøgelsen svarer hver fjerde, at december er den mest stressende af årets måneder.

I den anden ende af skalaen svarer ældre over 70 år, at de sjældent oplever december som den mest stressende.

Flere stresseksperter peger på, at det er de mange krav og forventninger til juletiden - både fra én selv, men også fra resten af familien, som kan være med til at gøre folk julestressede. 

04:21

Her kan du få stress-ekspert Bjarne Toftegaard bedste råd til at slå stressen ned.

Luk video

Eksperten anbefaler, at man beder om hjælp, hvis man har behov for det, og så skal man som vært en juleaften stå fast på, at man bestemmer.

- Man skal gøre op med sig selv, hvad der er vigtigt. Hvis man for eksempel er vært, skal man stille sig selv spørgsmålet, om det er vigtigst, at jeg er nærværende, eller om det er pinligt rent alle steder. Og hvis ikke man har bagt småkager, så kunne man jo finde en bager, der er også godt kan finde ud af sådan noget, sagde Bjarne Toftegaard forleden.

Her får du fem råd, så du undgår stress.