Flere er gået forgæves til populær bådtur

Flere gæster er gået forgæves til en meget populær bådtur på Aarhus Å. Aarhus Festuge er opmærksomme på problemet, men kan ikke ændre billetstrukturen.

En meget lille båd giver festuge-gæster muligheden for at opleve Aarhus Å fra vandsiden hele vejen fra midtbyen til Brabrand Søen.

- Det har været en meget stor succes. Folk er vildt glade for at sejle den, og sejle igennem det grønne og frodige område derude, siger Henry Thomsen, der leder driften af bådene.

Hele den naturskønne tur til Brabrandsøen varer 50 minutter.

- Og man lander et sted, hvor der er langt at gå til noget som helst. Det er ikke der, man har tænkt sig at stå af, med mindre man vil vandre hjem, siger Henry Thomsen. 

Læs også Aarhus Festuge: Specialbåde sejler gæster helt ind til VoxHall

Derfor vælger mange gæster at købe en returbillet, så de ikke skal bekymre sig om turen tilbage fra Brabrandsøen til fods eller offentlig transport.

Folk gik forgæves

Men her opstår problemet. For båden har kun plads til 12 personer. Og i løbet af lørdag har den været helt fyldt op ved flere afgange fra midtbyen.

Det har betydet, at der har været gæster, der gerne ville stå på ved Brabrandsøen, som måtte se sig forbigået i forhold til at få en tur.

- Vi er opmærksomme på problemstillingen. Det har været fantastisk vejr og weekend, og der var nogle, der gik forgæves, siger Line Hedeboe, der er kommunikationsansvarlig ved Aarhus Festuge.

Først til mølle

Men fordi vandstanden i Aarhus Å af og til kan være for høj, har man besluttet at lade passagererne købe billet, når de træder ombord. Derfor er det ikke muligt at booke en tur på forhånd.

Det er Aarhus Festuge, der har organiseret billetsalget. Her havde man forudset, at nogle gæster ville kunne gå forgæves til bådturen.

Læs også Vildt kunstværk: Bevæg dig rundt på en husfacade

- Vi vidste godt, det ville ske, hvis vejret var med os. Det er jo et tilløbsstykke. Vi fik jo en lille forsmag på det sidste år. Vi håber, det vil regulere sig i løbet af ugen, når det ikke er første dag i festugen, og det ikke er weekend og 30 grader, siger Line Hedeboe.

Holder fast i billetstruktur

På nuværende tidspunkt holder man fast på først til mølle princippet. Og der er meget, der tyder på, at det også vil blive sådan næste år.

- Det må vi evaluere på. Det er sådan, det fungerer bedst for os. Det er meget afhængigt af vandstand og vejr, og sidste år var der en del aflysninger. Vi har ikke turde lave billetkøb på forhånd. For så skal dem, der køber billetter have ændret afgange. Og derfor valgte vi først til mølle princippet, siger Line Hedeboe.

Den bedste chance for at sikre sig en tur er ifølge Line Hedeboe at stige på ved Folkestedet, der er ved det gamle bymuseum.

- Man må bare tage chancen, for det er en fantastisk tur, siger Line Hedeboe.

02:26

<strong>I maj måned var TV2 | ØSTJYLLAND en tur med den populære båd. Se med i indslaget her.</strong>

Luk video