Føles som minus 25 grader

Iskold morgen kalder på vanter

Der bliver brug for både hue, handsker og halstørklæde på vej til arbejde mandag morgen.

Sne og hård blæst bevæger sig allerede fra de tidligere morgentimer ind over landet fra sydvest, og temperaturerne ligger langt under frysepunktet.

- Det fryser fem til seks grader, men det vil føles som 20-25 graders frost her til morgen, siger vagtchef Thyge Rasmussen fra DMI ved seks-tiden mandag morgen.

Temperaturerne stiger til lidt under frysepunktet i løbet af dagen, men blæsevejret fortsætter, og der vil komme snefygning i stort set hele landet, lyder advarslen.

- Det ser dog ud som om, at det primært bliver i den nordlige og østlige del af landet, siger Thyge Rasmussen, som tilføjer, at der vil falde omkring fem centimeter sne mandag.

Tidligt mandag morgen sner det i den sydlige del af Jylland og på Fyn, og snevejret breder sig langsomt fra sydvest, fortæller DMI.

Se: Pas på isslag

Vejdirektoratet melder mandag morgen, at der bliver saltet i hele landet. Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi fraråder høje og lette køretøjer at køre over Storebæltsbroen før klokken 11.

Tirsdag holder det i første omgang tørt i hele landet. Temperaturerne ligger lidt over frysepunktet, men i løbet af eftermiddagen falder der sne på Bornholm, og vintervejret breder sig til Sjælland og den nordlige del af Jylland i løbet af aftenen og natten.

Sneen bliver liggende både onsdag og torsdag, hvor der kan komme stedvis snefygning. Først hen imod weekenden begynder vejret at lysne en smule.

- Umiddelbart ser det ud som om, at det bliver lidt mildere. Vi får tøvejr i dagtimerne og frost om natten. Og der kommer heller ikke så meget vind, siger Thyge Rasmussen.