Fødevarer kaldes ofte tilbage: - Mange tror, det er accelereret

Det er ofte, at medierne skriver om fødevarer, der kaldes tilbage. Men det er ikke fordi, der bliver sløset med fødevaresikkerheden, siger myndigheden bag tilbagekaldelserne

Foto: Colourbox

”Skimmel i mayonnaisen” eller ”glasskår i müesli”

Det er ofte, at vi her på TV2 ØSTJYLLAND skriver om fødevarer, der trækkes tilbage, fordi de er farlige for forbrugerne at indtage. Blot i år har vi 16 gange fortalt, at Fødevarestyrelsen trækker fødevarer tilbage.

Det kan være nærliggende at tro, at producenterne er blevet mere sjuskede, når de producerer fødevarer. Men faktisk er svaret bare, at der er kommet mere opmærksomhed på tilbagekaldelserne.

Læs også Metalstykker i Mini Pepperoni: Risiko for skader på tænder og i munden

- Det er fordi, virksomhederne gør som de skal, og vi er begyndt at lægge de her tilbagekaldelser ud på Facebook. Det får nogle til at tro, at det er accelereret, men det er det faktisk ikke, siger Erik Jepsen, der er pressemedarbejder hos Fødevarestyrelsen.

Blandt andet har Fødevarestyrelsen nu taget Facebook i brug, hvor de også skriver tilbagekaldelserne, netop for at øge opmærksomheden på de farlige fødevarer. 

Læs også 13 smittet med leverbetændelse af dadler fra Rema1000

- Det er endnu en kanal, så der bliver skabt mere opmærksomhed på det.  Og det er formålet. Hvis folk har en vare stående i køleskabet, så kan de aflevere det tilbage eller smide det ud, siger Erik Jepsen.

Faktisk bliver der sløset mindre med fødevaresikkerheden end tidligere.

- Det er gået nedad, uden vi kan sige noget om, hvorfor det er gået op eller ned, siger Erik Jepsen.