Fødevarebank: Der bliver gjort meget
Det kommer især folk, der er alene, til gavn
Der er for tiden meget fokus på madspild i Danmark. Mindre emballage er en af de helt nye tiltag, som skal hjælpe med problemet.
Gl. Estrup Gartneri er en af de virksomheder, der har taget de nye mindre emballager i brug, og det glæder fødevarebanken.
- Mindre emballage er godt, for eksempel mig, jeg har kun mig selv, så er det rart at kunne vælge nogle mindre pakker, så smider jeg ikke så meget ud, siger kommunikationschef i fødevarebanken, Jesper Ingemann.
Nye emballager skal mindske madspild
Generelt er tendensen i landet, at flere privatpersoner og virksomheder har fokus på, at madspild skal mindskes.
- Jeg synes, det er rigtig godt, at der bliver gjort så meget i Danmark, for at løse madspild, vi smider rigtig meget ud, 700.000 tons. Vi forbrugere smider meget ud, og der bliver også smidt meget ud i industrien, siger, Jesper Ingemann.
Øverst i artiklen kan du se et interview med Jesper Ingemann fra Fødevarebanken.
Nedenfor kan du se et indslag om den mindre emballage og madspild