Fodboldklub truet af lukning

Tvist om kunstgræsbane trækker ud

Fodboldklubben Vejlby Risskov Idrætsklub (VRI) frygter nu, at måtte lukke efter flere måneders debat om en kunstgræsbane.

Kunstgræsbanen ved Bellevuehallen har været det helt store omdrejningspunkt for en konflikt mellem fodboldklubben og naboerne til træningsanlægget.

Naboerne har flere gange klaget til kommunen over for meget støj fra banen. Derfor har Aarhus Kommune valgt at indskrænke spilletiden på kunstgræsbanen for at mindske muligheden for støj.

Det er nu kun muligt for fodboldklubben at benytte banen frem til klokken 18 på hverdage og mellem klokken 9 og 14 i weekenden.

Klubben føler sig nu truet på livet på grund af den begrænsede spilletid. Det skriver Århus Stiftstidende.

Se: Naboer får støjmur

- Det er klart, at hvis vi ikke kan tilbyde spillerne at træne og spille kampe, risikerer vi, at de finder en anden klub, og at vi må lukke. Vi kan ikke bare flytte træningen andre steder hen, siger Bo Dall-Hansen formanden for VRI Fodbold, til Århus Stiftstidende.

Byrådet har besluttet at opføre en lydmur for at komme problemet til livs, men det er endnu uvist, hvornår muren vil være på plads, og det bekymrer klubben.

- Vi har spillet på samme sted i 50-60 år, mens der har været grusbane med lys. Nu har vi fået en kunstgræsbane og vi er tilfredse med, at der kommer en støjmur. Vi kan leve med de begrænsninger, der er med den. Men vi ønsker blot, at den kommer så hurtigt som muligt. siger Bo Dall-Hansen formanden for VRI Fodbold, til avisen.