Fodbold-selskab køber aktier i Amagerbanken

Superligaklubben Silkeborg IF har i to omgange indirekte købt aktier i den kriseramte Amagerbanken, skriver Midtjyllands Avis.

Sidste år købte datterselskabet Papirfabrikken aktier for cirka en halv million kroner. I forbindelse med den seneste aktieudvidelse har Papirfabrikken købt aktier for yderligere en halv million kroner. Helt præcist beløber investeringerne sig til 987.468 kroner.

K/S Papirfabrikken er det selskab, der står bag driften og udlejningen af erhvervsejendommene på Papirfabrikken.Silkeborg IF Invest ejer K/S Papirfabrikken 100 procent, og det er den samme personkreds, der sidder i bestyrelsen for begge selskaber.

Direktør for Silkeborg IF Invest og K/S Papirfabrikken er Kent Madsen, der samtidig er bestyrelsesmedlem i Amagerbanken.

- K/S Papirfabrikken har valgt at støtte Amagerbanken, fordi banken har været en god bankforbindelse lige siden opstarten. Vi mener, at det er helt naturligt at støtte en mangeårig samarbejdspartner, siger Kent Madsen til Midtjyllands Avis.

Han pointerer, at K/S Papirfabrikken har aktiver for omkring 460 millioner kroner, og mener derfor, at »den lille million«, der er brugt på aktier i Amagerbanken, ikke er meget set i det store hele.

<i>Kan du forstå, hvis SIF-investorer undrer sig over, hvorfor en fodboldledelse via et andet selskab vil købe aktier i en kriseramt bank?</i>

- Jeg tror faktisk godt, at langt de fleste mennesker kan forstå, at man støtter dem, man laver forretninger sammen med. Og igen vil jeg gerne sige, at der altså er tale om et mindre beløb set i det store hele, siger Kent Madsen, der også personligt har valgt at købe aktier i Amagerbanken flere gange.

/Ritzau