FOA-formand bekymret for snagen i sms'er

Forening og fagbevægelse holdt i dag møde om konsekvenser af afgørelsen i SMS-sag fra Aarhus Havn

Overvågning af mobiltelefoner og videoovervågning på arbejdspladssen.

Mulighederne for at holde øje med, hvad medarbejderne laver i deres arbejdstid vokser og vokser i takt med teknologien, og nye udfordringer opstår.

Netop den problemstilling var i dag i centrum, da foreningen Samarbejdet Arbejdere og Akademikere holdt møde under overskriften 'Hvad kan vi lære af SMS-dommen?'.

Udgangspunktet var dommen fra Aarhus Byret i september, hvor den tidligere havnedirektør på Aarhus Havn og en ledende medarbejder blev kendt skyldige i at have kigget i en kranførers mobiltelefon og afluret sms-beskeder.

Formanden for FOA Aarhus, Kirsten Normann Andersen var en dagens oplægsholdere. Hun frygter, at flere lignende sager om overvågning vil dukke op i fremtiden.

- Det, jeg bekymrer mig mest over, er, at nogle ledere åbenbart føler sig fristet til at sidde og snage i de her data og selv konkludere, hvad de tror måske er sket, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Grobund for misforståelser

Kirsten Normann Andersen finder det problematisk, hvis arbejdsgivere lurer i sms'erne og på baggrund af beskederne drager deres egne konklusioner.

Hun henviser til en lignende sag fra Midttrafik, hvor også indsamlede data dannede grundlag for en sag om mistanke om snyd og bedrageri blandt de ansatte.

Hvor mange chefer der aflurer deres medarbejderes dato, har Kirsten Normann Andersen fra FOA Aarhus ikke en fornemmelse af.

Det ændrer dog ikke på, at de nye overvågningsmuligheder kan blive en glidebane, hvor medarbejdernes retssikkerhed bliver truet, siger hun:

- I almindelighed tale i private sammenhænge der kommer vi nogle gange til at sige nogle ting, der kan lyde voldsomme, men som ikke betyder, at vi vil gå ud og mobbe nogen.

Sms-sagen på Aarhus Havn kostede i 2012 tre kranførere deres arbejde.

Du kan høre mere om Kirsten Normann Andersens bekymringer omkring overvågning i videoen øverst i artiklen.

Havnedirektør kendt skyldig i SMS-sag

Kranførere kræver undskyldning

Anders Holch Povlsen Bestseller

Anders Holch Povlsen er nu verdens 254. rigeste mand

Fællesskabets Hus plejehjem Skanderborg

playTo østjyske kommuner indfører besøgsrestriktioner på plejehjem

20190122-155819-5-1920x1281we

play Hundredevis af tomme fustager hos bryghus: - Det er jo ikke sjovt

Lars Østergaard

Overlæge: For mange danskere vil sige nej til corona-vaccine

Anne Fjelsted Rasmussen

play Beslutningen er udskudt: Kræftsyge børn skal ikke til København endnu

Plejehjem

play Ældre Sagen: Her går Styrelsen for vidt