Flytter ind i skurvogne

Studerende indtager nye hybler

Foto: Google Maps

De første skurvogne er ankommet ved Godsbanen i Aarhus. Det er dog ikke håndværkere, der flytter ind i de i alt 23 hvide skurvogne - det er studerende.

Tirsdag rullede der skurvogne ind på pladsen ved siden af kulturbygningerne ved Godsbanen. Aarhus Kommune er ved at indrettte et mindre boligkompleks for unge studerende, der fra studiestart står uden tag over hovedet. Derfor skal der i løbet af de næste to uger stå 23 indflytningsklare vogne, som skal huse i alt 92 studerende.

Skurvognene kommer til at koste 130 kroner per nat, og i boligen får man bad, toilet, håndvask, tv, ovn, mikroovn, opvaskemaskine, køleskab og kaffemaskine. Der er i øvrigt møbleret med fire stole og et bord, og så er der en sovekabine med plads til to.

Der har været megen kritik af de manglende boliger til nye studerende, og derfor har Aarhus Kommunes tekniske afdeling fået sat hurtigt skub i den nye boligby.

- Der har allerede været kritik af, om 92 pladser er nok. Men vi ser det som et eksperiment. Og der er i hvert fald meget stor interesse. Vi har fået en masse henvendelser allerede. De unge ringer i et væk og spørger, hvornår vi udlejer det, siger direktør i Studenterhus Aarhus, Anne Thorø, som står for udlejningen, til stiften.dk.

Vognene koster kommunen i omegnen ef en halv million kroner, og de penge findes inden for budgertterne hos den tekniske afdeling.