Flytter ansatte væk fra Randers

Skat er klar med stor flytteplan

Skat er mandag klar med en længe ventet tidsplan for, hvornår omkring 900 medarbejdere skal flytte fra deres nuværende kontorer til nye i andre byer.

I foråret blev det meldt ud, at Skat frem mod 2020 skal samles på 20 hovedadresser i stedet for 30. De første opgaver vil ifølge den nye plan blive flyttet i maj 2015.

Det er Skats adresse i Randers, der bliver lukket i maj som det første. Stillingerne bliver flyttet til henholdsvis Aarhus, Aalborg, Herning og Grenaa, skriver Skat i en pressemeddelelse.

Det fremgår ikke umiddelbart af planen, hvor mange stillinger det drejer sig om.

Skats direktør, Jesper Rønnow Simonsen, siger i meddelelsen, at planen viser, hvor Skats opgaver bliver løst i fremtiden, men ikke nødvendigvis hvor Skats nuværende medarbejdere skal være.

- Udgangspunktet er, at medarbejderne skal flytte med deres opgave, og at vi går efter at skabe nærhed mellem ledere og medarbejdere. Men i de situationer, hvor en opgave flytter meget langt væk fra en medarbejders bopæl, vil vi forsøge at finde andre løsninger, siger han.

I alt vil det berøre omkring 900 ansatte, at Skat skal samles på færre adresser.

Skats kontor i Svendborg lukker medio 2017, og de fleste af opgaverne bliver flyttet til Odense.

Mellem 2016 og 2019 flytter opgaverne fra Struer til Skive, Herning og Thisted, hvorefter kontoret i Struer lukkes.

Derimod udvides skattecentret i Næstved i den første halvdel af 2017 fra 100 til 340 medarbejdere. De kommer blandt andet fra Køge og Korsør. I Roskilde kommer der i samme periode 170 flere medarbejdere til fra Køge, Holbæk, Korsør og København.