Flyt ikke banegården!

Ny banegård vest for Aarhus deler vandene

Aarhus Hovedbanegård skal også i fremtiden ligge på Banegårdspladsen midt i byen.

Det mener byrådsmedlem Peter Hegner Bonfils fra Enhedslisten, der dermed vender dig mod planerne om at etablere en ny banegård vest for byen - fx i Hasselager.

Ifølge fortalerne for en ny banegård skal eksempelvis hvert andet lyntog i fremtiden kun køre til Hasselager, mens de øvrige skal køre helt til Aarhus Midtby - akkurat som i dag. Derved kommer en del af togene til at spare tid.

Ifølge Peter Hegner Bonfils er diskussionen om at flytte banegården til en placering vest for Aarhus Midtby ikke ny. Han er dog indædt modstander.

- Banegården skal blive liggende midt i Aarhus. I Enhedslisten går vi som bekendt stærkt ind for at styrke den kollektive trafik, og fordelen ved togtrafik er, at de rejsende bliver kørt fra bymidte til bymidte, udenom privatbilismens kødannelser på vejene, siger han i en pressemeddelelse.

Opbakning på Christiansborg

Enhedslistens trafikordfører i Folketinget, Henning Hyllested, har udtalt sig til fordel for at flytte Aarhus Hovedbanegård. En eventuel flytning forudsætter dog, at der er lokal opbakning til forslaget, mener han.

En sådan opbakning er der ikke - i hvert fald ikke hos Peter Hegner Bonfils.

- Hvis man vil flytte banegården i Aarhus til udkanten af byen, så skyder man helt hul i alle de gode planer, der ligger for udbygning af letbane, regionalbane og den øvrige kollektive trafik. Så det vil vi slet ikke være med til.