Flyt folkemødet til Samsø

Vi er klar, siger borgmesteren om Pia Kjærsgaards forslag

Folkemødet foreslås flyttet fra Bornholm til Samsø.

Det succesrige folkemøde, der i disse dage holdes på Bornholm foreslåes flyttet til Samsø næste år. Det er Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, der kommer med forslaget. Hun peger også på Odsherred som en mulighed

- Det er sjovt at være til folkemødet, og det må være fantastisk for bornholmerne, at det foregår her. Men når man nu har fået denne gode idé, så kunne jeg godt tænke mig, at man lagde det forskellige steder i landet, siger Pia Kjærsgaard.

Lige som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), Helle Thorning-Schmidt (S) og andre toppolitikere roser Pia Kjærsgaard bornholmerne for at have skabt en uformel og glad stemning omkring folkemødet i Allinges smukke natur. Men nu er det andres tur til at være vært, mener Pia Kjærsgaard.

Den besked vækker begejstring på Samsø: Det synes jeg ville være en fuldstændig oplagt idé. Vi er klar, siger borgmester i Samsø Kommune, Jørn C. Nissen (K).

Mødet er lagt en uge før turistsæsonen for alvor begynder på Bornholm. Det har betydet en stor ekstra indtægt for øens turistindustri, fordi det er strømmet til med politikere, organisationsfolk og journalister i en grad, så alle hoteller og pensioner omkring Allinge er fuldt bookede.

Bornholms borgmester Winni Grosbøll (S) er dog ikke parat til at give sig.

- Vi holder folkemødet igen den 13. til den 16. juni næste år. Om man vil lave noget i andre kommuner, må være op til dem. Men vi har fundet et godt koncept, og det vil vi holde igen næste år, siger hun.