Flying Superkids mister tilskud

Gymnastik-hold skuffet over spareplan

Aarhus Kommunes sparekatalog lægger op til, at kommunen sparer sit årlige tilskud til Flying Superkids væk.

Det verdenskendte gymnastisk-hold modtager hvert år 240.000 kroner i tilskud fra kommunen. Men det er formentlig slut nu, og det skuffer Lars Godbersen, der er direktør i Flying Superkids:

- Jeg kan godt forstå, der skal spares. Der er også andre kulturinstitutioner i byen, som bliver ramt hårdt af besparelser. Men næppe nogen som kan præstere så stort et publikums-tal som Flying Superkids, siger Lars Godbersen.

Flying Superkids turnerer hvert år rundt til op mod 35 lande, og optræder alene i Danmark for mere end 100.000 publikummer. Derfor forstår Lars Godbersen heller ikke kommunens beslutning om at spare tilskuddet til gymnastik-stjernerne væk:

- På grund af kommunens tilskud har vi jo kunnet lavet en del gratis arrangementer i vores hjemby Aarhus. Som for eksempel i sommers hvor vi havde et stort arrangement for 500 frivillige idrætsledere og familier i Aarhus. Men den slags gratis arrangementer må vi jo droppe nu, understreger han.

Ifølge Lars Godbersen tvinger kommunens beslutning Flying Superkids til fremover kun at optræde i kommerciel øjemed - mod betaling - og han ligger ikke skjul på, at han er rigtig ærgerlig over Aarhus Kommunes beslutning:

- Vi betragter os selv som gode ambassadører for Aarhus. Men kommunen straffer de dygtige og styrer nu Flying Superkids ind på den rent kommercielle vej, hvor vi ikke længere har nogen binding til byen, siger direktøren.