Flygtninge deltog i løb i Aarhus

02:13

1 af 2

Flygtninge fra løbeholdet Mo's Friends deltog i DuPont løbene

Hurtigtløbende flygtninge har fundet en genvej til integrationen. De er en del af løbeholdet Mo's Friends, der er opstået i samarbejde mellem Dansk Flygtningehjælps Integrationsnet og løbeklubben AGF Atletik.

- De er meget søde, og de står mig nær. De er faktisk en slags familie for mig, siger Omar Hassan, der er en af løberne fra Mo's Friends.

Hos Mo's Friends er der løbere med mange forskellige baggrunde, og det er en klar fordel ifølge træner Esben Hornum Christensen.

- Vi har nogle helt forskellige historier, og så kan vi give hinanden nogle fælles oplevelser sammen og lærer meget af hinanden, jeg kan lære noget om somalisk kultur igennem Abdi, og Abdi kan lære lidt om den danske. Abdi kan lære at snakke dansk, når han løber med mig, siger Esben Hornum Christensen træner i Mo's Friends og AGF Atletik.

Niårig: Flygtningebørn og danske børn kan lære af hinanden

Og løbet gik også godt for Omar Hassan og Mo's Friends. Omar vandt 5 kilometer-distancen med tiden 16 minutter og 27 sekunder.

- Da jeg var i gang med løbet, glemte jeg, at jeg var træt. Det var så fedt! nummer et og to er næsten det samme. Og jeg er så glad for, at det var min ven, der fik andenpladsen, siger Omar Hassan.

Øverst i artiklen kan du se et indslag om løberne fra Mo's Friends

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig