Flygtning: Jeg vil gerne møde nye venner

Café Venligbo slog lørdag dørene op for danskere og flygtninge i Aarhus

01:39

1 af 2

Interessen for at være frivillig hos den nye Café Venligbo i Aarhus, som drives af foreningen Venligboerne, har op til dagens åbning været stor.

På åbningsdagen kredsede spændingen i stedet for om, hvor mange flygtninge der reelt ville møde op. Caféen er nemlig skabt som et tilbud for flygtninge og er sted, hvor de kan mødes med andre mennesker og blive integreret.

Ind af dørene kom dog flere flygtninge, som havde hørt om caféen. En af dem var Nihad Hassan fra Syrien. Han havde læst om åbningen på Facebook.

Venligboere åbner café: Det er ensomt at være flygtning

For otte måneder siden kom han til Danmark og måtte forlade sit job som engelsklærer. Nu forsøger han at blive en del af det danske samfund.

Det er den mission, som han håber, at caféen kan være et redskab til at fuldføre:

- Det kunne være godt at få nye venner. Jeg er kommet her for at møde nogen i dag, siger Nihad Hassan til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Café Venligbo er blevet til i to pavilloner ud foran kulturcentret Godsbanen i Aarhus. Stedet er ikke fremmed for Nihad Hassan. Han fortæller, at han tidligere har deltaget i arrangementer på Godsbanen, og at han nu glæder sig til at besøge caféen.

- Man kan også lære sproget og på den måde få noget ud af det

Du kan se hele interviewet med Nihad Hassan i videoen øverst i artiklen.