Fly-rute til Samsø fra 2012

Planer om at indsætte vand-flyvere til Aarhus og København

Foto: Rune Balle

Foto: Rune Balle

Foto: Rune Balle

Foto: Rune Balle

1 af 4

En flyrute fra Samsø direkte til Aarhus og Københavns centrum kan være en realitet om mindre end et år, mener Rune Balle, der driver Samsø Air Service på øens flyveplads.

For et års tid siden måtte han opgive at oprette traditionelle flyveforbindelser mellem øen og Arhus og København på grund af manglende miljøgodkendelser på Jyllands-siden, men nu er han klar med en ny ide.

Hjemvendt fra Australien, hvor han har besøgt firmaet Sydney Seaplanes, mener han, at der kan oprettes direkte flyruter med vandfly fra Samsø til havnene i Aarhus og København. Det australske firma driver tilsvarende ruter med succes med udgangspunkt fra Sydney.

Det australske firma er ifølge Rune Balle parat til at gå ind i projektet med fly, piloter, bookingsystem og teknisk materiale til ansøgning om miljøgodkendelser.

- Derudover skal der findes finansiering af fly til 10-12 mio kr., men det skal nok lykkes. Jeg regner med at hente et helt nyt fly i USA i marts 2012 og indsætte det i rutefart fra april, siger Rune Balle.

Det ni-personers fly skal desuden bruges til charter-trafik til øen og rundflyvninger. Det kan ikke kun lande på vand, men også på almindelige landingsbaner.

Det er ikke første gang Rune Balle er fremme med planer om fly til Samsø, og det er de positive tilbagemeldinger i forbindelse med tidligere kuldsejlede projekter, der har overbevist ham om, at der er forretningsmæssige muligheder i planerne.

Han håber at kunne præsentere et fly, mage til det han planlægger at anskaffe, på Samsø på onsdag