Fløjten var tavs i Randers

Dommeren nægtede at fløjte for det, der lignede klare straffespark. Dermed endte velspillet opgør mellem Randers FC og OB uden mål.

Den seneste uges intense fokus på dommerpræstationerne i både håndbold og fodbold fik ny næring, da Randers FC sent søndag eftermiddag tog imod OB på hjemmebane.

To gange i 2. halvleg forblev dommer Lars Christoffersens fløjte tavs, selv om meget så ud som om, reglerne blev overtrådt i det kriminelle felt.

Først blev kronjydernes Bedi Buval nedlagt i straffesparksfeltet efter en god aktion i højre side. Straffesparket blev dog aldrig dømt, og lidt senere var det i stedet fynboerne, der kunne appelere for straffespark i den modsatte ende.

Selv om det unægteligt så ud som om, Randers-centerforsvareren Bobbie Friberg da Cruz tog den ene hånd til hjælp, var der ingen reaktion fra dommeren.

Til trods for at opgøret på Essex Park Randers endte 0-0, var der masser af dramatiske højdepunkter - også ud over de to episoder, hvor der kunne have været fløjtet for straffespark.

I 1. halvleg var det især OB, der formåede at spille sig frem til fornuftige målchancer. Midt i havlegen brændte det således gevaldigt på i den kronjyske defensiv, efter at Randers-backen Søren Pedersen havde tabte bolden. I løbet af få sekunder sendte OB'erne hele tre afslutninger af sted i retning af Randers-målet, nem heldigvis for hjemmeholdet gik bolden ikke i netmaskerne.

Til trods for OB-chancerne spillede Randers FC lige op mod guld-aspiranterne fra Fyn i stort set hele kampen. Men det var først efter pausen, at det var kronjyderne tur til at blive farlige foran mål.

Randers-angriberen Søren Berg var som sædvanlig en af banens bedste, og kampen igennem voldte han OB-forsvaret alvorlige kvaler. I anden halvleg headede han blandt andet bolden på overliggeren, ligesom det få minutter senere var OB's keeper, Arek Onyszko, der fik afværget et kvalificeret hovedstød fra den runtinerede angriber.

I kampens sidste minutter fik OB'erne for alvor bevist, at de trods alt havde mest brug for de tre point. Fynboerne, der stadig har chancen for at bliver danmarksmestre, satte i den grad tryk på Randers FC's bagerste kæde, men ind ville bolden ikke. Dermed endte det hele, som det begyndte: 0-0.