Flødebolle-konge valgt som kandidat

Esben Karstensen blev mandag aften officielt udpeget som Venstre i Skanderborgs borgmesterkandidat

Det var forventeligt, men alligevel skulle formaliteterne på plads. Den kendte erhvervsmand Esben Karstensen blev efter at være blevet indstillet af lokalforeningen valgt som Venstre i Skanderborgs borgmesterkandidat.

- Når man har meldt så bombastisk ud i pressen om mit kandidatur, så var det nok forventet, at jeg blev udvalgt, siger Esben Karstensen til tv2oj.dk.

De fleste kender ham nok som manden bag Samba-flødebollerne og som tidligere ejer af flødebollevirksomheden Elvirasminde, men nu vil han altså også være lokalpolitiker.

Elvirasminde får ny direktør

- Jeg sad, før jeg for alvor sprang ud som forretningsmand, i byrådet i Præstø, hvor jeg er fra. Så politik har altid interesseret mig, og efter salget af fabrikken så jeg mulighed for at finde mere tid til det igen, forklarer Esben Karstensen.

Op ad bakke mod Gaarde

Den nyudklækkede politiker i Skanderborg får sin sag for. Hans modkandidat er nemlig en rigtig populær herre i kommunen. Socialdemokraternes Jørgen Gaarde sidder formentlig tungt på borgmestertaburetten.

- Det bliver en barsk kamp. Jørgen Gaarde gør det og har gjort det godt. Han har bare en forkert partifarve. Så på jysk kan man nok sige, at det bliver op ad bakke at udfordre ham, mener Esben Karstensen.

Den nye kandidat håber dog på at kunne give den siddende borgmester modspil ved at etablere et bedre samarbejde mellem blå blok igen.

- Jeg vil sige det med fodboldtermer. Vi har et godt hold, men tre vigtige spillere har været skadet, lyder det fra Esben Karstensen.

Hans mærkesager vil ifølge ham selv være de bløde kerneværdier som børn, folkeskolen og de ældre.