Fliser mod politibiler i Hasle

Politiet to gange lokket i baghold i Hasle. Unge smed fliser mod politibiler fra gangbro, men politichef mener ikke, det har noget med øvrig uro at gøre.

Kampen mod politiet blussede op igen i aftes i den vestlige del af Århus, da en 15 kilo tung flise blev kastet ned på en politibil fra gangbroen over Rymarken i Bispehaven i Hasle. Det var anden gang i løbet af weekenden, det skete.

Chefpolitiinspektør Kurt Wollesen mener ikke, at de to episoder har noget med stenkasteriet i Gellerup at gøre.

- Episoderne sandsynligvis ikke noget med episoderne i Gellerup at gøre, da de jo er sket i Bispehaven, siger Kurt Wollesen, der oplyser, at politiet ikke lader sig skræmme væk fra området.

- Tværtimod er vi der hele tiden, og vi har haft god dialog med unge i Gellerup hele ugen, siger chefpolitiinspektøren.

Politiet var blevet lokket til at køre ud til Bispehaven på falsk grundlag. En anmeldelse lød på, at der var et slagsmål i gang - men anmelderen knaldede telefonrøret på, da han blev bedt om at opgive navn og adresse.

Da betjentene kom derud, var der fred og ro på stedet. Men da betjenene kørte væk, blev flisen brugt som tungt og livsfarligt kasteskyts. Flisen lavede hul i patruljevognens tag, men trængte dog ikke ind i selve bilen.

Noget lignende skete natten til søndag - også i Bispehaven. En knallert var blevet smidt ud fra gangbroen og lå på kørebanen. Da politiet kom derud, blev en flise kylet ned på politibilen, der fik hul i køleren.